Alaselkäkivun hoito

Alaselkäkipu on hyvin yksilöllistä, vaikka maailmasta löytyykin yli 550 miljoonaa ihmistä, jotka kokevat sitä samanaikaisesti. Kipu on loppujen lopuksi tunne ja sillä on hieman erilainen merkitys meille kaikille riippuen kontekstista, määrästä, kestosta, tyypistä, ympäristöstä, mielentilasta jne. Täten myös alaselkäkivun hoidon tulisi olla yksilöllistä, sillä hoidettavana ei ole vain selkä vaan ihminen kokonaisuutena hänen pelkoineen, uskomuksineen ja tunteineen.

Kaikki hoitosuositukset maailmalla painottavat, että alaselkäkivun hoidon tulisi koostua ns. paketista, joka sisältää aina keskustelua ja ”koulutusta” kivun tarkoituksesta, syystä ja miten siihen kannattaa suhtautua. Toisena vähintään yhtä tärkeänä osana on liikunta, jonka avulla voidaan kasvattaa ihmisen minäpystyvyyttä ja pienentää riskiä vaivan kroonistumiseen. Liikunnan tulisi olla aina progressiivista sikäli siihen on mahdollisuus. Keholla on tapana tottua ärsykkeisiin ja tästä syystä ensimmäisillä helpoilla harjoitteilla ei yksilö välttämättä saa pitkäaikaista apua, saati työkaluja tulevaisuuteen.

Erilaisilla manuaaliterapian tekniikoilla (käsillä tehty hoito) voidaan myös helpottaa kiputiloja ja täten lisätä ihmisen aktiivisuutta, mutta yksilön oma liike tulisi aina olla keskiössä.

Alaselkäkivussa Sinua auttavat niin Raision Fysioterapeutin fysioterapeutit, hieroja kuin kiropraktikkokin. Varaa aika netistä tai soittamalla (02)4382529