Mama -valmennukset

Mama -valmennukset ovat fysioterapeutin ohjaamia pienryhmävalmennuksia raskaanaoleville sekä äideille synnytyksestä palautumisen tueksi. Valmennuksia on kaksi: MamaMove – Lempeästi liikkeelle synnytyksen jälkeen sekä PreMama – Matkalla kohti hyvinvoivaa äitiyttä. Lue lisää ryhmistä alta ja ilmoittaudu rohkeasti mukaan!
 
Lisätietoja ryhmistä sekä ilmoittautumiset: pauliina.luukkala@raisionfysioterapia.fi
 
Seuraamme aktiivisesti alueellisia COVID-19-suosituksia. Huolehdimme hygieniasta sekä turvaväleistä. Jos kurssi joudutaan keskeyttämään vallitsevan pandemian vuoksi, sovitaan erikseen ryhmäläisten kanssa korvaavat tunnit myöhemmäksi.

 

PreMama - Matkalla kohti hyvinvoivaa äitiyttä

Fysioterapeutin ja doulan järjestämä raskausajan pienryhmävalmennus. Jokaisella kerralla käsitellään vaihtuvan teeman mukaisia aiheita raskaudesta, synnytyksestä ja synnytyksen jälkeisestä ajasta. Teoreettisemman osuuden lisäksi jokaisella kerralla tehdään myös raskausaikaan sopivaa kehonhuoltoa ja voimaharjoittelua.

Kurssin tavoitteena on tukea odottajan hyvinvointia sekä antaa tietoa yleisimmin askarruttaviin kysymyksiin.

Kurssi sopii kaikille raskaana oleville, jotka kaipaavat raskausajan liikunnan ohjauksen lisäksi lisätietoa raskausajasta sekä tulevasta synnytyksestä. Kurssille voit osallistua, missä vaiheessa tahansa raskautta. Harjoittelu ryhmässä on turvallista ja ryhmää ohjaava fysioterapeutti on erikoistunut raskausajan erityispiirteihin, jotka otetaan huomioon ohjauksessa. Ryhmä toteutetaan pienryhmävalmennuksena, jolloin pystytään yksilöllisemmin ohjaamaan ja kaikki kurssilla tehtävät harjoitteet sovelletaan jokaiselle sopivaksi. Tunneille tarvitset mukaan vain rennot ja joustavat vaatteet sekä juomapullon.

Valmennuskertoja on yhteensä 3 ja kaikki kerrat ovat kestoltaan 1,5 tuntia. Valmennuskertojen välissä osallistujilla on mahdollisuus tehdä omatoimisesti harjoitteita kotona. Kotitreeniohjeet tulee viikoittain valmennusryhmän omaan Facebook-ryhmään. Mikäli et ole Facebookissa tai et halua liittyä ryhmään, niin saat harjoitteet sähköpostitse.

Valmennuskertojen teemat ja esimerkkejä käsiteltävistä asioista

1. kerta: RASKAUS
- Raskauden eri vaiheet
- Raskausajan oireet ja miten niihin voi itse vaikuttaa
- Raskausajan liikunta

2. kerta: SYNNYTYS
-
Synnytystoiveet
- Kivunlievitysmenetelmät
- Synnytysasennot
- Sektioarven ja repeämien hoito

3. kerta: SYNNYTYKSEN JÄLKEEN
- Imetys- ja kantoergonomia
- Mitä tekee imetysohjaaja?
- Mihin vaivoihin voi saada apua vyöhyketerapeuttisesta vauvahieronnasta?
- Miten liikkeelle synnytyksen jälkeen?

Kurssi sisältää:
- 3 x 90min pienryhmävalmennus
- Viikoittain vaihtuva kotitreeniohjelma
- Suljettu Facebook-ryhmä, jossa keskustella muiden äitien kanssa sekä mahdollisuus kysyä fysioterapeutilta tai doulalta apua
- ”Matkalla kohti hyvinvoivaa äitiyttä” -opas

Kurssin pitää äitiysfysioterapiaan erikoistunut fysioterapeutti Pauliina Luukkala ja doula Susanne Jalonen. Pauliina toimii Raision Fysioterapiassa ja on äitiysfysioterapian lisäksi kouluttautunut Äitiysliikuntavalmentajaksi® ja MamaMassage®–äitiyshierojaksi. Pauliinalla on lisäksi vuosien kokemus erilaisten ryhmien ohjaamisesta. Susannella on Doula- ja perhepalvelut Hento niminen yritys, jonka palveluihin kuuluu doulatoiminnan lisäksi myös vauvan vyöhyketerapeuttinen hieronta ja raskausajan hieronta. Susanne on myös koulutettu imetysohjaaja.

Doula Susanne Jalonen
Fysioterapeutti Pauliina Luukkala

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seuraava ryhmä aloittaa keväällä 2022!

Kurssin ajankohta: 22.4-6.5.2022
Kurssi järjestetään perjantaisin klo 16.30-18

Valmennus järjestetään EasyFit Raision tiloissa (osoite: Kauppakuja 2, 21200 Raisio). Valmennukseen osallistuminen ei edellytä EasyFit Raision jäsenyyttä, mutta osallistujilla on mahdollisuus ostaa jäsenyys valmennuksen ajaksi.

Lisäksi osallistujilla on mahdollisuus ostaa fysioterapeutin laatima raskausaikaan sopiva saliohjelma edullisempaan hintaan. Saliohjelma laaditaan yksilöllisesti odottajan toiveiden ja aiemman harjoittelukokemuksen pohjalta. Saliohjelma käydään odottajan kanssa läpi kuntosalilla, jotta muun muassa varmistetaan oikeat suoritustekniikat.

Lisätietoa salin jäsenyydestä ja raskausajan saliohjelmasta saat ilmoittautumisen jälkeen tulevassa infokirjeestä.

Kurssin hinta on 80€

Voit maksaa valmennuksen tilisiirtona tai Raision Fysioterapian toimitiloissa. Meillä käyvät maksutapana käteisen ja pankkikortin lisäksi myös Smartum, Edenred, ePassi ja Eazybreak.

Ilmoittautuminen sähköpostitse: pauliina.luukkala@raisionfysioterapia.fi Viestiin tulee kirjoittaa oma nimi, osoite, puhelinnumero sekä sähköpostiosoite. Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistuksen osallistumisesta, laskun sekä infokirjeen. Ilmoittautuminen on sitova.

Lisätietoja: pauliina.luukkala@raisionfysioterapia.fi

Seuraamme aktiivisesti alueellisia COVID-19-suosituksia. Huolehdimme hygieniasta sekä turvaväleistä. Jos kurssi joudutaan keskeyttämään vallitsevan pandemian vuoksi, sovitaan erikseen ryhmäläisten kanssa korvaavat tunnit myöhemmäksi.

MamaMove - Lempeästi liikkeelle synnytyksen jälkeen

Fysioterapeutin ohjaama pienryhmävalmennus äideille synnytyksestä palautumisen tueksi. Ryhmä sopii kaikille äideille, jotka ovat kiinnostuneet kehonsa huoltamisesta sekä lantionpohjan ja keskivartalon syvien lihasten vahvistamisesta.

Kurssi aloitetaan yksilöllisellä fysioterapiakäynnillä, jossa arvioidaan synnytyksestä palautuminen ja äidin sen hetkinen tilanne. Yksilökäynnin tavoitteena on tutustua ryhmäläisiin yksilöllisemmän ohjauksen mahdollistamiseksi sekä antaa jokaiselle henkilökohtaiset ohjeet jo ennen ryhmän aloittamista.

Kurssin tavoitteena on tukea äidin hyvinvointia sekä auttaa löytämään yhteys kehon tukilihaksiin. Kurssiin suositellaan osallistumaan, kun synnytyksestä kulunut vähintään 6 viikkoa ja jälkitarkastuksessa on käyty. Kurssille voi osallistua, vaikka synnytyksestä olisikin jo pidempi aika. Harjoittelu etenee progressiivisesti aktivointiharjoitteista kohti toiminnallisempaa treeniä. Tavoitteena on luoda hyvä pohja omien liikunnallisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Harjoittelussa huomioidaan vauva-arjen kuormitus ja pyritään antamaan vinkkejä arjen helpottamiseksi.

Ryhmä toteutetaan pienryhmävalmennuksena, jolloin pystytään myös yksilöllisesti ohjaamaan. Ryhmään otetaan vain alle kymmenen henkilöä. Vauvat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan tunneille. Tunneille tarvitset mukaan vain rennot ja joustavat vaatteet sekä juomapullon.

Kurssi sisältää:
- Yksilökäynti fysioterapeutin vastaanotolla (90min)
- 5x60min pienryhmävalmennus
- Viikoittain vaihtuva kotitreeniohjelma
- Suljettu Facebook-ryhmä, jossa voi keskustella muiden äitien kanssa sekä mahdollisuus kysyä fysioterapeutilta apua
- ”Tukea lantionpohjasta” -opas

Yksilölliset fysioterapiakäynnit suorittaa ja tunnit ohjaa äitiysfysioterapiaan erikoistunut fysioterapeutti Pauliina Luukkala. Pauliina toimii Raision Fysioterapiassa ja on äitiysfysioterapian lisäksi kouluttautunut Äitiysliikuntavalmentajaksi® ja MamaMassage®–äitiyshierojaksi. Pauliinalla on lisäksi vuosien kokemus erilaisten ryhmien ohjaamisesta.

 

Yksilökäynnit suoritetaan Raision Fysioterapian tiloissa (osoite: Raisiontori 1a, 21200 Raisio). Ajanvarauksen ohjeet annetaan ilmoittautumisen jälkeen sähköpostitse.

Pienryhmävalmennukset järjestetään EasyFit Raision tiloissa (osoite: Kauppakuja 2, 21200 Raisio).

Pienryhmävalmennukseen osallistuminen ei edellytä EasyFit Raision jäsenyyttä, mutta osallistujilla on mahdollisuus ostaa jäsenyys valmennuksen ajaksi. Lisätietoa salin jäsenyyden hankkimisesta saat ilmoittautumisen jälkeen tulevassa infokirjeestä.

Seuraava ryhmä aloittaa maaliskuussa 2022!

Kurssin ajankohta: 2-30.3.2022
Kurssi järjestetään keskiviikkoisin klo 10-11

Kurssin hinta 159€. Maksut suoritetaan aina yksilökäynnin yhteydessä ennen ryhmän alkua.

Ilmoittautuminen sähköpostitse: pauliina.luukkala@raisionfysioterapia.fi Viestiin tulee kirjoittaa oma nimi, osoite, puhelinnumero sekä sähköpostiosoite. Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistuksen osallistumisesta, laskun sekä ohjeet yksilökäynnin ajanvaraukseen. Ilmoittautuminen on sitova.

Vuoden 2022 ryhmiin ennakkoilmoittautuminen nyt auki!

Kevään 2022 viimeinen MamaMove -ryhmä alkaa toukokuussa. Alustavan aikataulun mukaan syksyn ryhmät sijoittuvat syys- ja marraskuulle.

Vuoden 2022 kaikkiin ryhmiin voi jo nyt ennakkoilmoittautua!

Ennakkoilmoittautuminen EI ole vielä sitova eli raskaana olevat voivat hyvin mielin ilmoittauta mukaan. Ennakkoilmoittautuneet varmistavat vain itselleen paikan ryhmässä. Ennakkoilmoittautuneet saavat viestiä lähempänä ryhmän ajankohtaa ja silloin kysytään sitovat ilmoittaumiset. Maksut suoritetaan aina yksilökäynnin yhteydessä ennen ryhmän alkua.

Seuraamme aktiivisesti alueellisia COVID-19-suosituksia. Huolehdimme hygieniasta sekä turvaväleistä. Jos kurssi joudutaan keskeyttämään vallitsevan pandemian vuoksi, sovitaan erikseen ryhmäläisten kanssa korvaavat tunnit myöhemmäksi.

Lisätiedot: Pauliina Luukkala / Raision Fysioterapia pauliina.luukkala@raisionfysioterapia.fi